La Casella

La parcel·la s'emplaça en una vessant de la Vall de La Casella, situatentre les serres de la Murta, el Cavall Els Agulles. Aquesta vall es caracteritza pels seus espectaculars relleus muntanyosos on s'alternen cimes amb recòndits altiplans. Als seus atractius paisatgístics, d'impressionants vistes de la costa i l'interior, se sumen nombroses fonts i la reserva de cérvols, amb més d'una desena d'exemplars, que sempre criden l'atenció als més xicotets.

A fi d'ampliar els espais naturals protegits, Fundem ha tingut en compte la proximitat amb un altre espai protegit: elParatge Natural Municipal “La Murta i la Casella”, declarat l'any 2004  i amb una superfície total de 765,64 hectàrees, situat al sud-est del terme municipal d'Alzira. La declaració de Paratge Natural Municipal era una reivindicació històrica de la ciutadania d'Alzira, que sempre s'ha sentit molt relacionada amb aquest espai, considerat com una àrea d'elevat interès ambiental, amb valors naturals, paisatgístics i culturals arqueològics de semblant importància, dels que es deriven unes potencialitats educatives, recreatives i d'esplai, actuals i futures, que li fan mereixedor de la seua protecció i conservació.

El Paratge és un dels enclavaments emblemàtics de la geografia valenciana, especialment en el que a la seua flora es refereix. Es troba sotmès a un microclima molt favorable, amb temperatures suaus i un alt grau d'humitat. El seu alt valor paisatgístic queda patent en les seues abruptes serres que flanquegen fèrtils valls, així com en la seua intensa carstificació, que dóna lloc a la presència de nombrosos avencs i coves, configurant un paisatge de gran bellesa que contrasta amb la plana litoral i la vall del riu Xúquer. La diversitat faunística del Paratge s'ha vist incrementada en els últims anys, en augmentar la densitat de vegetació en les més de 750 hectàrees de superfície que posseeix l'espai natural.

Un dada important és que el Paratge forma part de l'àmbit del LIC “Serra de Corbera” i aporta a aquest els seus elevats valors naturals, que se centren principalment en la diversitat botànica.

Dades cadastrals:

Partida: D. Escritura: Valor € Superfície Pol: Parcel.la: Referència Cadastral
La Casella
18/06/2013 16.000 € 33.153 m2 55 541

46017A055005410000IU

 

Ubicació: