EXCURSIÓ MAS DEL PERAIRE (CASTELLÓ)

 

VISITA ALS TERRENYS DE FUNDEM AL MAS DEL PERAIRE 

Aquest any visitarem els terrenys de FUNDEM al Mas del Peraire el cap de setmana del 17 i 18 de novembre. Aquest any es molt especial perquè disfrutarem de la alliberació de diversos crebalòs per part de la Conselleria de Medi Ambient. Ens podeu acompanyar un dia o dos, passant la nit a la zona. Després et recomanarem lloc on menjar i dormir.

A continuació et detallem les jornades:

DISSABTE 17 DE NOVEMBRE
Visita a la finca del Mas del Peraire

Lloc de trobada: a Fredes, al principi de la pista forestal

Hora: 10 h.

Durada: 3-4 hores.

Excursió a peu per l'interior de la finca del Peraire, sortida des de l'accés de la Pineda Pla i recorregut pels boscos de pi roig i negral. Durant el passeig pararem per a divisar la alliberació de diversos exemplars de crebalòs. Assistiran representats de la Generalitat Valenciana. 

Explicació dels projectes iniciats a la finca, com la parcel·la experimental del projecte Agroforesta, el LIFE Renaix el Bosc i la reintroducció del crebalòs.

 

DIUMENGE 18 DE NOVEMBRE
Excursió al barranc de l'Avellanar i bosc de til·lers de Coratxà

Lloc de trobada: a l'entrada del Boixar

Hora: 10 h.

Durada: 3 hores

Recorregut circular d'uns 6 km de distància i 350 metres de desnivell positiu.

A la Tinença de Benifassà es conserven formacions boscoses amb la presència de til·lers, aurons, oms de muntanya, moixera, entre altres espècies d'interès.

Si hi ha prou vehicles 4x4 es pot accedir més a prop.

Què dur
S'aconsella als participants que porten roba de temporada, calçat adequat, impermeable, dinar i aigua.

Inscripció
Envia un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o WhatsApp al 696.975.290 amb les següents dades:
Nom i cognoms, DNI i data de naixement (de cada participant)
Preu inscripció (abonar en el mateix dia en punt de trobada): 3 € / dia en concepte d'assegurança d'accidents

Visita a la Vall del Riu Mijares 2018

T'invitem a disfrutar d'un dia d'estiu en la Vall del Riu Mijares, entorn natural on Fundem va comprar una parcel·la a finals del 2009 i sobre la qual posseïx un acord de custòdia del territori amb l'associació Connecta Natura. És el moment idoni per a descobrir com han avançat els treballs en el terreny, viure un dia de camp, prendre un bany en el riu i col·laborar en el reg de la vegetació d'este espai. T'esperem!

Informació general:

 1. Data: 15 de juliol, diumenge.
 2. Hora de trobada: 10:00 h.
 3. Lloc de trobada i com arribar a Yátova (Accés a Google Maps): Cooperativa Agrícola de Yátova.
 4. Forma de desplaçament: vehicle propi. Nota: si tens vehicle, comunica’ns si estàs en disposició de compartir el desplaçament amb altres persones. Si no ho tens, avisa’ns; des de Fundem farem el que es puga per a facilitar el teu desplaçament.
 5. Què portar:
  - Roba còmoda per a muntanya, calçat apropiat per a senderisme, roba de bany. Bastó, protector solar i per als insectes, ulleres, gorra o barret, càmera de fotos,…
  - Esmorzar, aigua i dinar. En general, el que necessites.
 6. Cost segur del día: 3 euros (pagament al lloc de trobada)
 7. Inscripció: per e-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , indicant nom, DNI, data de naixement i telèfon de contacte.
  Data límit d'inscripció: dijous, 12 de juliol, abans de les 18:00 h.

Descripció de la visita:

 • Trajecte i durada: des de Yátova: 12 Km (amb vehicle). Ja a la zona, el recorregut a peu fins al lloc és d’uns 20 minuts i de dificultat mitja - baixa.
 • Passeig pel terreny adquirit per Fundem i explicació dels treballs de neteja i reforestació realitzats per Connecta Natura.
 • Reg de la vegetació reforestada.
 • Neteja de branques al camí.
 • Passeig per la parcel·la de Jorgina Gil, sòcia-col·laboradora de Fundem i veïna de Yátova, que es troba just a la vorera de la parcel·la de FUNDEM.
 • Per a qui ho desitge, un bany en un riu que manté les seues aigües cristal·lines durant tot l’any.
 • Menjar tipo picnic al riu o al porxe de Jorgina (segons la calor).
 • A la vesprada s’iniciarà la tornada al lloc de trobada i, a continuació, s’emprendrà el viatge fins al lloc d’origen.

Contactes per al dia de la visita:

Fundem, Enrique Montoliu: 619 262 373
Jorgina Gil: 672 123 605

 

Viatge HUESCA (COMPLET)

COLORS DE TARDOR "PAS A PAS"

fagedes de Gamueta i Selva d'Oza (Huesca)
31 d'octubre fins al 4 de novembre de 2018

Hem preparat un viatge-escapada de senderisme juntament amb Montañas del Mundo en la que recorrerem les fagedes de Gamueta i la Selva d'Oza a Huesca del 31 d'octubre fins al 4 de novembre.

En arxiu adjunt teniu tota la informació sobre la activitat, amb rutes, horaris, preus, etc (PDF viaje-escapada senderismo). Encara que el segur d'assistència ja està inclòs al preu, adjuntem la informació del segur de cancel·lació amb un cost de 28€ addicionals (opcional) (PDF seguro cancelación).

Les places son limites, i es reservaran por rigorós ordre de inscripció mitjançant el pagament del primer plaç de 120€ (enviar justificant de pagament a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ). IMPORTANT: Si es vol contractar el segur de cancel·lació es necessari fer el pagament junt amb la reserva de plaça.

Per a qualsevol dubte pot contactar amb nosaltres al telèfon 96 352 30 99 o 696 975 290 (WhatsApp) o per correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.